Burn-out coach

Het ervaren van een burn-out kan een verwoestende impact hebben op zowel je professionele als persoonlijke leven. Het is een ernstige aandoening die serieuze aandacht en behandeling vereist. Een van de meest waardevolle en effectieve vormen van ondersteuning bij het herstelproces is het inzetten van een burn-out coach.

Wat is een burn-out coach?

Een burn-out coach is een professional die gespecialiseerd is in het begeleiden en ondersteunen van mensen die kampen met een burn-out of chronische stress.

Waarom een burn-out coach van SmitsvanLoon inschakelen?

Bestaande methoden schieten vaak tekort, het kan veel beter. Wij werken met een beproefd multidisciplinair programma, gericht op zowel de fysieke als de mentale kant van burn-out, intensief en volledig op maat: Whatever it Takes! Je komt sneller en sterker terug. Hieronder hebben we onze sterke kanten omschreven.

Expertise en ervaring

Onze burn-out coaches hebben specifieke kennis en ervaring op het gebied van burn-out. Ze kunnen je begeleiden door de verschillende fases van een burn-out en je helpen bij het ontwikkelen van effectieve herstelstrategieën.

Individuele begeleiding

Iedere burn-out is uniek en vraagt om een persoonlijke aanpak. Onze burn-out coaches bieden individuele begeleiding die is afgestemd op jouw specifieke behoeften en omstandigheden. Ze luisteren naar je verhaal, identificeren de oorzaken en triggers van je burn-out en helpen je bij het ontwikkelen van een persoonlijk herstelplan, geheel op maat.

Emotionele ondersteuning

Een burn-out gaat vaak gepaard met intense emoties, zoals stress, angst, frustratie en verdriet. Een burn-out coach biedt een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin je vrijuit kunt praten over je emoties en ervaringen. Ze bieden emotionele ondersteuning en helpen je bij het omgaan met deze emoties op een gezonde en constructieve manier.

Identificeren van belemmerende patronen

Een burn-out ontstaat meestal door langdurige overbelasting en het negeren van persoonlijke grenzen. Onze burn-out coaches kunnen je helpen bij het identificeren van belemmerende patronen en overtuigingen die hebben bijgedragen aan je burn-out. Ze bieden inzicht in destructieve denkpatronen en helpen je bij het ontwikkelen van constructieve gedachten en overtuigingen.

Multidisciplinaire aanpak

Burn-out manifesteert zich op drie niveaus:

  • Fysiek uitputting, vage lichamelijke klachten
  • Mentaal niet meer helder kunnen denken, concentratieproblemen
  • Emotioneel twijfel aan eigen kunnen, emotionele uitschieters

Onze aanpak richt zich op alle drie de niveaus.

Zowel in de analyse:

  • Welke drijfveren hebben jou zover gebracht
  • welke emoties spelen daarbij een belangrijke rol
  • wat vertelt je lichaam?

Als in de aanpak:

  • Mentaal weer stuurman worden over je leven
  • emoties leren ‘handelen’
  • fysiek de juiste dingen doen.

De coaching-gesprekken vormen de rode draad. Aanvulling wordt georganiseerd op specifieke onderdelen, afhankelijk van welk ‘systeem’ om extra aandacht vraagt. Of er bijvoorbeeld sport, haptonomie, yoga, dieet, ademhalingstherapie, massage of iets anders moet worden betrokken, is afhankelijk van wat jij nodig hebt en wat jou op dat moment past. Wij verwijzen je graag naar de juiste professionele aanvulling.

We kijken naar hoe jij met je sociale en professionele omgeving wilt en kunt omgaan.

Jij houdt daarbij het ‘lijntje’ met je huisarts en de bedrijfsarts open, wij gaan immers niet over medische kwesties. Desgewenst hebben wij contact met hen.

Hetzelfde geldt ten aanzien van je werkgever: goed contact is belangrijk voor een geslaagde re-integratie.

Sessies

Sessies duren zo lang als ze moeten duren. Een half uur? Twee uur? We doen wat er op dat moment nodig is en waar je energie voor hebt. De volgende sessie plannen wij afhankelijk van jouw behoefte en mogelijkheden. Ook als er een keer acuut contact gewenst is regelen wij dat. Dat kan telefonisch, per video-call, of fysiek.

De optimale flexibiliteit en compleetheid maakt onze aanpak uniek, wij zetten alles op alles. Vandaar de naam van onze methode: Whatever it Takes!

 

De kosten

SmitsVanLoon BURN-OUT PREVENTIE EN BEGELEIDING werkt voor bedrijven en organisaties waarvoor een bedrijfstarief geldt. Ben je particulier en vergoedt jouw werkgever een dergelijk traject niet? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Voor wie?

Opdrachtgevers van SmitsVanLoon zijn vaak actief in hoogwaardige zakelijke dienstverlening, zoals advocatuur, consultancy, financiële dienstverlening, maar even goed daarbuiten.

 

 

Over ons

BURN-OUT PREVENTIE EN BEGELEIDING is een werkmaatschappij van SMITSVANLOON, COACHES. MET VERSTAND VAN ZAKEN, ervaren in business coaching, team-coaching en personal coaching. Uit onze lange ervaring met het coachen van individuele professionals, en vanwege het toenemend aantal mensen met burn-outverschijnselen, zagen wij de noodzaak om een speciale aanpak te creëren: een betere dan de meeste die er al waren.

Onze kracht:

  • Know what kennis van stress en burn-out, en wat het met mensen en de organisatie doet
  • Know how weten hoe managers hun mensen en de organisatie gezond kunnen houden
  • Support coaching van managers en medewerkers, zodat zij hun doel bereiken.

Lees meer over ons

Onze coaches

Onze coaches zijn te vinden in heel Nederland.

Wij werken allemaal volgens een holistisch mensbeeld: het cognitieve deel, evenals het fysieke en het emotionele deel worden meegenomen, zowel in de analyse als in interventies.

Jeroen van Loon, coach met verstand van zaken

Jeroen van Loon

Burn-out-coach, business coach organisatieontwikkeling

Landelijk

Jeroen is een ervaren coach en heeft ruim 25 jaar ervaring met organisatieontwikkeling.

Lees meer over Jeroen

Fransien Smits, coach met verstand van zaken

Fransien Smits

Business coach organisatieontwikkeling

Lanedelijk

Fransien is vooral actief aan de preventiekant van onze activiteit.

Lees meer over Fransien

Cyreille Halberstadt – Wolfs

Burn-out coach

Brabant

Cyreille heeft zich bekwaamd als NLP Master, en is opgeleid als Mindfulness Based Cognitive Therapy coach, en in Neuro-emotionele Integratie.

Lees meer over Cyreille

Peter Lulof

Peter Lulof

Burn-out coach

Oost-Nederland

Peter is Registercounsellor ABvC ® en heeft meer dan 20 jaar ervaring als coach in bedrijfsleven en in de sportwereld. Hij heeft ook zelf ruime ervaring in het bedrijfsleven.

Lees meer over Peter

Carin van Mol

Burn-Out coach

Randstad West

Carin weet uit eigen ervaring wat het is om veel ballen in de lucht te houden: haar gehele studie psychologie deed zij naast een fulltime baan.

Lees meer over Carin

Majolie Grooters

Burn-Out coach

Oost-Nederland

Majolie is psycholoog Arbeid, Gezondheid en Organisatie. Zij werkt ruim 25 jaar met mensen op het gebied van burn-out, innerlijk leiderschap, zingeving en balans tussen werk en privé.

Lees meer over Majolie

Linda Koolen burn-out coach

Linda Koolen

Burn-out coach

Limburg

Linda heeft ruim 27 jaar werkervaring als loopbaan- en stress & burn-outcoach. Ook heeft zij ruim 20 jaar ervaring met verzuimtrajecten. Linda is geboren, getogen en werkzaam in de regio Limburg. Zij spreekt de taal – letterlijk en figuurlijk – en kent de organisaties.

Lees meer over Linda

Mirjam van Geenen burn-out coach

Mirjam van Geenen

Burn-Out coach

Flevoland & Noord Nederland

Mirjam heeft ervaring opgedaan in de zorg, in het bedrijfsleven en als zelfstandig ondernemer. Als Stress & Burn-out Coach, NLP Master Coach en Internationaal Register Hypnotherapeut heeft Mirjam brede en lange ervaring met lichaamsgerichte interventies en interventies op het emotionele en mentale vlak.

Lees meer over Mirjam

Jij?

Burn-Out coach gezocht!

Groningen

Meer informatie

Neem contact op