Burn-out kosten werkgever

De kosten van een burn-out zijn vaak veel hoger dan men denkt. Bij de gemiddelde duur van een burn-out (8,5 maanden) van een gemiddelde Nederlandse werknemer bedragen de kosten all-in € 68.000. Voor de meeste van onze opdrachtgevers liggen de kosten echter veel hoger.

Hoe berekenen wij dit?

Onze opdrachtgevers zijn organisaties die werkzaam zijn in het hogere segment van de markt en hebben veel hoogopgeleide professionals in dienst. Vaak hebben deze mensen omzetverantwoordelijkheid, met uiteenlopende bedragen. Deze omzet vervalt goeddeels als de professional uitvalt: gederfde inkomsten. Die kan in de tonnen lopen.

De claim is dat wij met onze Whatever it Takes! -aanpak een wezenlijke besparing realiseren, die in de tienduizenden euro’s kan lopen.

Voorbeeldsom: junior professional

De directe kosten van een burn-out bij een junior professional met omzetverantwoordelijkheid zijn gemiddeld € 69.000. Met een omzetderving van gemiddeld € 100.000 komt het schadebedrag op € 169.000.

Hoe wij dit berekenen? We leggen het je graag uit. Neem contact met ons op voor de onderbouwing.

Voorbeeldsom: ervaren professional

De directe kosten van een burn-out bij een ervaren professional met omzetverantwoordelijkheid zijn gemiddeld € 137.000. Met een omzetderving van gemiddeld € 212.000 komt het schadebedrag op € 349.000.

De claim is dat wij met onze Whatever it Takes! -aanpak een wezenlijke besparing realiseren, die in de tienduizenden euro’s kan lopen.

Hoe wij dit berekenen? We leggen het je graag uit. Neem contact met ons op voor de onderbouwing.

Hoe kunnen wij je helpen

Door onze expertise op het gebied van stress en burn-out, gecombineerd met onze ervaring in organisatieontwikkeling, kunnen wij een breed scala aan activiteiten bieden:

  • Workshops en trainingen over burn-outpreventie
  • Voorlichting over stress en burn-out
  • Organisatieontwikkeling: trajecten op het gebied van effectief en gezond samenwerken

Bekijk meer over burn-out preventie voor werkgevers.

Snel hulp bij burn-out. Geen wachtlijst.

Over ons

BURN-OUT PREVENTIE EN BEGELEIDING is een werkmaatschappij van SMITSVANLOON, COACHES. MET VERSTAND VAN ZAKEN, ervaren in business coaching, team-coaching en personal coaching. Uit onze lange ervaring met het coachen van individuele professionals en het toegenomen aantal cliënten met verschijnselen van overbelasting en burn-out ontstond de behoefte hiervoor een aanpak te creëren.

Neem contact op