De basis bij burn-outpreventie: scan de organisatie

SmitsVanLoon BURN-OUT PREVENTIE EN BEGELEIDING biedt een scan aan waarmee je beeld krijgt van de mentale conditie van medewerkers, inclusief de stressbronnen op het werk die medewerkers benoemen. De uitkomsten kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor de jaarlijkse Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RIE). Maar belangrijker is de preventieve werking: er kunnen gerichte acties worden ingezet om overbelasting en uitval te voorkomen.

Voor wie is het?

Voor directies en HR-managers die beeld willen hebben van de mentale weerbaarheid van medewerkers en aanknopingspunten zoeken voor gerichte actie.

Hoe werkt het?

De medewerker vult een online vragenlijst in, SmitsVanLoon BURN-OUT PREVENTIE EN BEGELEIDING verwerkt de uitkomsten en rapporteert deze (anoniem) aan de opdrachtgever, desgewenst ook op individueel niveau aan de medewerker.

Het proces

Opdrachtgever en SmitsVanLoon BURN-OUT PREVENTIE EN BEGELEIDING bespreken welke delen van de organisatie bij de scan worden betrokken. Het verdient overigens aanbeveling om de gehele organisatie te betrekken. De uitkomsten kunnen eventueel per organisatieonderdeel worden gecategoriseerd.

De (anoniem ingevulde) testrapporten worden door ons verwerkt tot overzichtelijke rapportages, die worden besproken met de opdrachtgever. Gezamenlijk identificeren wij risico’s.

Al naar gelang de risico’s bespreken wij op welke manier effectief en efficiënt kan worden gehandeld en hoe risico’s kunnen worden teruggedrongen. Wij adviseren ten aanzien van passende interventies.

De stappen

  1. De werkgever verspreidt onder medewerkers een uitnodiging om aan de scan deel te nemen, inclusief toelichting en praktische informatie, desgewenst door SmitsVanLoon beschikbaar gesteld.
  2. Deelnemers ontvangen van SmitsVanLoon een link naar een vragenformulier. Invullen kost 10 a 15 minuten.
  3. Het ingevulde vragenformulier wordt verwerkt door SmitsVanLoon.
  4. Medewerker krijgt desgevraagd feedback op de uitkomsten en, als daar aanleiding toe is, advies ten aanzien van passende vervolgstappen. Informatie op medewerker-niveau blijft anoniem voor de werkgever.
  5. De rapportage aan de opdrachtgever vindt in grote lijnen en geanonimiseerd plaats tijdens een adviesgesprek, waarbij passende interventies worden besproken.

Kosten van de burn-outpreventie scan

De kosten worden bepaald aan de hand van het aantal medewerkers dat de vragenlijst aanvraagt.

Feedback aan de medewerker, evenals algemene rapportage en adviesgesprek zijn inbegrepen in de kosten.

Kosten per medewerker

€ 50,- excl. btw

Bij 100+ vragenlijsten wordt kwantumkorting toegepast.

Publicatie burn-out en maatschappelijk effecten

Onze coaches

Onze coaches zijn te vinden in heel Nederland.

Wij werken allemaal volgens een holistisch mensbeeld: het cognitieve deel, evenals het fysieke en het emotionele deel worden meegenomen, zowel in de analyse als in interventies. Burn-out zien wij dan ook als een combinatie van psychosociale factoren en fysieke factoren, waarbij de ratio – het denken – evenzeer onder druk staat.

Jeroen van Loon, coach met verstand van zaken

Jeroen van Loon

Burn-out-coach, business coach organisatieontwikkeling

Landelijk

Jeroen is een ervaren coach en heeft ruim 25 jaar ervaring met organisatieontwikkeling.

Lees meer over Jeroen

Fransien Smits, coach met verstand van zaken

Fransien Smits

Business coach organisatieontwikkeling

Lanedelijk

Fransien is vooral actief aan de preventiekant van onze activiteit.

Lees meer over Fransien

Cyreille Halberstadt – Wolfs

Burn-out coach

Brabant

Cyreille heeft zich bekwaamd als NLP Master, en is opgeleid als Mindfulness Based Cognitive Therapy coach, en in Neuro-emotionele Integratie.

Lees meer over Cyreille

Peter Lulof

Peter Lulof

Burn-out coach

Oost-Nederland

Peter is Registercounsellor ABvC ® en heeft meer dan 20 jaar ervaring als coach in bedrijfsleven en in de sportwereld. Hij heeft ook zelf ruime ervaring in het bedrijfsleven.

Lees meer over Peter

Carin van Mol

Burn-Out coach

Randstad West

Carin weet uit eigen ervaring wat het is om veel ballen in de lucht te houden: haar gehele studie psychologie deed zij naast een fulltime baan.

Lees meer over Carin

Majolie Grooters

Burn-Out coach

Oost-Nederland

Majolie is psycholoog Arbeid, Gezondheid en Organisatie. Zij werkt ruim 25 jaar met mensen op het gebied van burn-out, innerlijk leiderschap, zingeving en balans tussen werk en privé.

Lees meer over Majolie

Linda Koolen burn-out coach

Linda Koolen

Burn-out coach

Limburg

Linda heeft ruim 27 jaar werkervaring als loopbaan- en stress & burn-outcoach. Ook heeft zij ruim 20 jaar ervaring met verzuimtrajecten. Linda is geboren, getogen en werkzaam in de regio Limburg. Zij spreekt de taal – letterlijk en figuurlijk – en kent de organisaties.

Lees meer over Linda

Mirjam van Geenen burn-out coach

Mirjam van Geenen

Burn-Out coach

Flevoland & Noord Nederland

Mirjam heeft ervaring opgedaan in de zorg, in het bedrijfsleven en als zelfstandig ondernemer. Als Stress & Burn-out Coach, NLP Master Coach en Internationaal Register Hypnotherapeut heeft Mirjam brede en lange ervaring met lichaamsgerichte interventies en interventies op het emotionele en mentale vlak.

Lees meer over Mirjam

Jij?

Burn-Out coach gezocht!

Groningen

Meer informatie

Neem contact op